Velkommen til Håndballgruppen!

H%E5ndball-stord.jpg

 

Håndballgruppen i Nordnes har for sesongen 2021/22 jente- og guttelag i de fleste klasser fra 6 til 16 år, men flere klasser har vi slått sammen til større grupper som for eksempel G2008/09 og i konkurranseklassene har vi samarbeidslag med naboklubben TIF Viking. Våre eldste utøvere født i 2003 spiller pdd kun beachhåndball i Nordnes IL og vanlig håndball i andre klubber. Lagene fra 10 år og oppover reiser hver vår samlet på cup innenlands, og fra 12 år reiser lagene også samlet til Dronninglund Cup i Danmark om sommeren. Dette har blitt en svært viktig tradisjon, og noe for de yngre å se frem mot.

Vi har ikke noe seniortilbud i klubben, men veileder dere gjerne videre til vår samarbeidsklubb TIF Viking for spill på seniornivå. Vi har Veteran Damer. De fleste på det laget har vært i klubben siden de spilte på aldersbestemt nivå. Videre startet vi våren 2017, som andre klubb i Norge, et gullag for barn i håndball. Tilbudet retter seg mot barn i alderen 6-15 år, som har en funksjonsnedsettelse eller som av andre grunner ikke finner seg til rette på de aldersbestemte lagene. Laget har en egen mentor i Lions Bergen, og trenes av Gisle Nygård m fl.

Vi jobber kontinuerlig med å utvikle et godt dommermiljø i håndballgruppen. Målet er at man som dommer skal være like integrert i klubben som når man spiller, og vi håper på den måte å kunne utdanne en rekke gode dommere som ønsker å holde på lenge! Gruppen har jevnlige samlinger, og de reiser samlet til turneringer for å dømme. Således kan man fremdeles være en del av det gode miljøet i klubben når man gir seg som spiller. Prosjektet ledes av dommerkonsulent Tom Erik Lindhjem.

På trenersiden har vi flere trenere med trener 2 utdanning, enda flere med trener 1 og en rekke yngre assistenter under utdanning. Det er en tett og fin trenergjeng i klubben som hjelper hverandre, og som møtes hvert semester til trenersamlinger. I tillegg til kompetanseheving på trenersiden, har vi de siste årene også satset på interne spillerutviklingsprosjekter på tvers av gruppene. 

Til slutt, det vi er aller aller best på, det er miljø. Miljøet er alfa omega uansett hva slags ambisjoner man har. Det skal være aller kjekkest å være i Nordnes IL, uansett om du er spiller, dommer, trener eller forelder. Vi har flere spillere som de siste årene er kommet tilbake etter å ha vært ute og spilt i andre klubber, og som gjerne vil trene eller dømme hos oss. De vil tilbake til miljøet i Nordnesrepublikken. Og det er forståelig, for det er unikt.