Velkommen til Håndballgruppen!

H%E5ndball-stord.jpg

 

Håndballgruppen i Nordnes har for sesongen 2019/20 jente- og guttelag i de fleste klasser fra 6 til 16 år, men flere klasser har vi slått sammen til større grupper som for eksempel G2008/09 og G2010/11. I konkurranseklassene har vi i år samarbeidslag med naboklubbene TIF Viking og Sandviken IL. Våre eldste utøvere født i 2003 er i sesongen 2019/20 på utlån til Bønes (jentene) og Sotra (guttene) grunnet for få spillere, og begge lag er nå kvalifisert til spill i Bring, så det blir spennende å følge dem fremover. Lagene fra 10 år og oppover reiser hver vår samlet på cup innenlands, og fra 12 år reiser lagene også samlet til Dronninglund Cup i Danmark om sommeren. Dette har blitt en svært viktig tradisjon, og noe for de yngre å se frem mot.

Vi har ikke noe seniortilbud i klubben, men veileder dere gjerne videre til vår naboklubb TIF Viking for spill på seniornivå. Vi har Veteran Damer. De fleste på det laget har vært i klubben siden de spilte på aldersbestemt nivå. Videre startet vi våren 2017, som andre klubb i Norge, et gullag for barn i håndball. Tilbudet retter seg mot barn i alderen 6-15 år, som har en funksjonsnedsettelse eller som av andre grunner ikke finner seg til rette på de aldersbestemte lagene. Laget har en egen mentor i Lions Bergen, og trenes av Gisle Nygård m fl.

Vi jobber kontinuerlig med å utvikle et godt dommermiljø i håndballgruppen. Målet er at man som dommer skal være like integrert i klubben som når man spiller, og vi håper på den måte å kunne utdanne en rekke gode dommere som ønsker å holde på lenge! Gruppen har jevnlige samlinger, og de reiser samlet til turneringer for å dømme. Således kan man fremdeles være en del av det gode miljøet i klubben når man gir seg som spiller. Prosjektet ledes av dommerkonsulent Tom Erik Lindhjem.

På trenersiden har vi nå to trenere med trener 2 utdanning, flere med trener 1 og en rekke yngre assistenter under utdanning. Det er en tett og fin trenergjeng i klubben som hjelper hverandre, og som møtes hvert semester til trenersamlinger. I tillegg til kompetanseheving på trenersiden, har vi de siste årene også satset på interne spillerutviklingsprosjekter på tvers av gruppene. Flere av de aldersbestemte lagene begynner nå å hevde seg i Region Vest.

Til slutt, det vi er aller aller best på, det er miljø. Miljøet er alfa omega uansett hva slags ambisjoner man har. Det skal være aller kjekkest å være i Nordnes IL, uansett om du er spiller, dommer, trener eller forelder. Vi har flere spillere som de siste årene er kommet tilbake etter å ha vært ute og spilt i andre klubber, og som gjerne vil trene eller dømme hos oss. De vil tilbake til miljøet i Nordnesrepublikken. Og det er forståelig, for det er unikt.