Velkommen til Håndballgruppen!

H%E5ndball-stord.jpg

 

Håndballgruppen i Nordnes har for sesongen 2017/18 jente- og guttelag i de fleste klasser fra 6 til 14 år. Vi har noen hull i gutteklassen, men i de klassene det gjelder har vi et samarbeid med naboklubben TIF Viking. Lagene fra 10 år og oppover reiser hver vår samlet på cup innenlands, og fra 12 år reiser lagene også samlet til Dronninglund Cup i Danmark om sommeren. Dette har blitt en svært vikitg tradisjon, og noe for de yngre å se frem mot. I år tok jenter 2005 seg helt til semifinalen i A-sluttspillet, mens gutter 2003 (i samarbeid med Knarvik), vant B-finalen.

På seniornivå starter vi inneværende sesong opp et damelag i 6. divisjon. Vi har også Veteran Damer. Videre startet vi våren 2017, som andre klubb i Norge, et gullag for barn i håndball. Tilbudet retter seg mot barn i alderen 6-15 år, som har en funksjonsnedsettelse eller som av andre grunner ikke finner seg til rette på de aldersbestemte lagene. Laget har en egen mentor i Lions Bergen, og trenes av Hanna Sofie Haaland, utdannet vernepleier og tidligere håndballspiller, samt assistenter fra våre aldersbestemte lag.

Sesongen 2016/17 startet vi opp et prøveprosjekt med å danne et skikkelig dommermiljø i håndballgruppen. Målet er at man som dommer skal være like integrert i klubben som når man spiller, og vi håper på den måte å kunne utdanne en rekke gode dommere som ønsker å holde på lenge! Gruppen har jevnlige samlinger, og de reiser samlet til turneringer for å dømme. Således kan man fremdeles være en del av det gode miljøet i klubben når man gir seg som spiller. Prosjektet ledes av dommerkonsulent Tom Erik Lindhjem.

På trenersiden har vi en trener som ble utdannet trener 2 januar 2017, og vi har en som er under trener 2 utdanning sesongen 2017/18. Det er en tett og fin trenergjeng i klubben som hjelper hverandre, og som møtes hvert semester til trenersamlinger. I tillegg til kompetanseheving på trenersiden, har vi de siste årene også satset på interne spillerutviklingsprosjekter på tvers av gruppene. Flere av de aldersbestemte lagene begynner nå å hevde seg i Region Vest.

Til slutt, det vi er aller aller best på, det er miljø. Miljøet er alfa omega uansett hva slags ambisjoner man har. Det skal være aller kjekkest å være i Nordnes IL, uansett om du er spiller, dommer, trener eller forelder. Vi har flere spillere som de siste årene er kommet tilbake etter å ha vært ute og spilt i andre klubber, og som gjerne vil trene eller dømme hos oss. De vil tilbake til miljøet i Nordnesrepublikken. Og det er forståelig, for det er unikt.