Fra 1945 og frem til i dag

Om%20oss.jpg

Nordnes Idrettslag (NIL) ble stiftet 14. juni 1945 som en sammenslutning av 4 idrettsklubber i bydelen. Klubbene som dannet idrettslaget var; Sportsklubben Argus, Sportsklubben Tempo, Nordnæs Idrættslag og Nordnes Arbeideridrettslag.

Håndball og fotball har alltid vært klubbens hovedidretter, men i perioder har også andre idretter vært en del av tilbudet som svømming, orientering, friidrett, ski og bordtennis.

På fotballsiden hadde Nordnes en gullperiode på 50-tallet da A-laget for herrer klatret oppover i divisjonssystemet, og i sesongen 1952-53 spilte de en sesong i Hovedserien, datidens øverste divisjon. Idag har vi både A, B og C-lag i seniorklassen, samt Veteran i 50+ og 60+.

I de aldersbestemte klassene har vi lag for både gutter og jenter i de fleste klasser. På jentesiden begynner vi nå å hevde oss blant lagene i regionen, blant annet ved jenter 2007. Det blir spennende å følge disse jentene fremover. Det er en stor treningsiver blant jentene og svært god stemning på banen. Det gir fort resultater.

På håndballsiden kan nevnes at damelaget i perioden 1996-2000 klatret hele veien opp til 1. divisjon. Klubben klarte imidlertid ikke de økonomiske kravene som krevdes for spill på så høyt nivå. Høsten 2017 starter vi igjen opp et damelag i klubben med stamme av de eldste aldersbestemte spillerne våre. Det er mange gode årganger av de yngre lagene våre som snart kan bidra opp på seniornivå også, så det blir spennende å se hvor fort vi kan klare å klatre opppover i divisjonene. Vi har også Veteran Damer. Flere av spillerne fra dette laget var forøvrig med på laget som ble kretsmestere i 4. divisjon sesongen 79/80.

I aldersbestemte klasser har vi mer aktivitet enn noensinne med gutte- og jentelag i de fleste klasser fra 6 til 16 år per idag, og vi har flere lag enn noen gang som spiller i A-serien. Av de yngre lagene blir det svært spennende å følge blant annet gutter 2006. Vi har aldri hatt så mange gutter i en årsklasse som spiller håndball før (faktisk flere gutter enn jenter i denne årsklassen), og det er en svært ivrig gjeng, så det lover godt for fremtiden. På håndballsiden samarbeider vi med TIF Viking på flere av kullene.

De siste årene har det blitt svært popoulært med beachhåndball, og det har blitt en tradisjon at alle våre lag fra 10 år og oppover deltar i Regionsmesterskapet i Beachhåndball i juni. Fire år på rad nå har vi tatt sølv i gutter 12-klassen. I 2017 var det Nordnes og Viking som møttes i G12 finalen. Og det ble en av tidenes mest spennende beachfinaler! Inneværende sesong spiller disse gutta på samme lag, TIF Viking G13. Dette en en utrolig morsom og fartsfylt form for håndball i sand med fokus på artisteri og fair play, noe som gjør det svært publikumsvennlig.

Klubben ønsker å ha gutte- og jentelag i samtlige klasser både på fotball- og på håndballsiden. For å tilstrebe dette får dagens 1. klassinger tilbud om å begynne på ballspill, som inkluderer både håndball og fotball. Slik får de prøvd ut begge deler, og så forsøker vi å oppfordre og tilrettelegge for at de kan drive begge idrettene så lenge som mulig. Et annet ledd i denne satsingen er at man i Nordnes IL kun betaler et medlemsskap/ en treningsavgift uansett om utøveren spiller både håndball og fotball eller kun en av delene. Dessuten har vi stor tro på å skape et best mulig miljø med både jenter og gutter sammen, slik at mange av treningene kjøres på tvers av kjønnene i de yngre klassene.

Tilbudet til barna i bydelen vår starter imidlertid før skolestart og før de begynner å spille organisert håndball og fotball i klubben. Tilbudet starter med Hopp & Sprett, som er et aktivitetstilbud for barn de to årene før man begynner på skolen. Her er det viktigste å være i aktivitet og ha det gøy sammen med andre. Elementer av ballek blir introdusert, men gruppen gjør like mye av andre ting som turn og morsomme leker. Hopp & Sprett gruppen trener hvert år på tirsdager kl 17-18, samme dag som vi har tirsdagskafe i hallen. Foreldre slipper dermed å haste hjem for å lage middag, og kan istedet kombinere trening med et sosialt måltid i hallen.

Velkommen til vår klubb!