Fra 1945 og frem til i dag

Om%20oss.jpg

Nordnes Idrettslag (NIL) ble stiftet 14. juni 1945 som en sammenslutning av 4 idrettsklubber i bydelen. Klubbene som dannet idrettslaget var; Sportsklubben Argus, Sportsklubben Tempo, Nordnæs Idrættslag og Nordnes Arbeideridrettslag.

Håndball og fotball har alltid vært klubbens hovedidretter, men i perioder har også andre idretter vært en del av tilbudet som svømming, orientering, friidrett, ski og bordtennis.

På fotballsiden hadde Nordnes en gullperiode på 50-tallet da A-laget for herrer klatret oppover i divisjonssystemet, og i sesongen 1952-53 spilte de en sesong i Hovedserien, datidens øverste divisjon. Idag har vi både A, B og C-lag i seniorklassen, samt Veteran i 50+ og 60+.

På håndballsiden kan nevnes at damelaget i perioden 1996-2000 klatret hele veien opp til 1. divisjon. Klubben klarte imidlertid ikke de økonomiske kravene som krevdes for spill på så høyt nivå. Høsten 2017 starter vi igjen opp et damelag i klubben med stamme av de eldste aldersbestemte spillerne våre. Det er mange gode årganger av de yngre lagene våre som snart kan bidra opp på seniornivå også, så det blir spennende å se hvor fort vi kan klare å klatre opppover i divisjonene. Vi har også Veteran Damer. Flere av spillerne fra dette laget var forøvrig med på laget som ble kretsmestere i 4. divisjon sesongen 79/80.

I aldersbestemte klasser har vi mer aktivitet enn noensinne med gutte- og jentelag i de fleste klasser fra 6 til 16 år per idag, og vi har flere lag enn noen gang som spiller i A-serien. På håndballsiden samarbeider vi med TIF Viking og Sandviken på flere av kullene for å kunne gi et best mulig sentrumstilbud.

De siste årene har det blitt svært popoulært med beachhåndball, og det har blitt en tradisjon at alle våre lag fra 10 år og oppover deltar i Regionsmesterskapet i Beachhåndball i juni. Fire år på rad har vi tatt sølv i gutter 12-klassen og i 2019 kom klubbens første gullmedalje i G16 med gutter 2003. I 2017 var det Nordnes og Viking som møttes i G12 finalen. Og det ble en av tidenes mest spennende beachfinaler! Nå spiller disse gutta på samme lag, TIF Viking G2005. Vi deltok i NM i Sandefjord for første gang sommeren 2019 med gutter og jenter 2003. Det var svært eksotisk at det var lag fra Bergen som deltok. Planen er å stille med NM lag helst både på gutte- og jentesiden hvert år fremover. Dette en en utrolig morsom og fartsfylt form for håndball i sand med fokus på artisteri og fair play, noe som gjør det svært publikumsvennlig.

Klubben ønsker å ha gutte- og jentelag i samtlige klasser både på fotball- og på håndballsiden. For å tilstrebe dette får dagens 1. klassinger tilbud om å begynne på ballspill, som inkluderer både håndball og fotball. Slik får de prøvd ut begge deler, og så forsøker vi å oppfordre og tilrettelegge for at de kan drive begge idrettene så lenge som mulig. Et annet ledd i denne satsingen er at man i Nordnes IL kun betaler et medlemsskap/ en treningsavgift uansett om utøveren spiller både håndball og fotball eller kun en av delene. Dessuten har vi stor tro på å skape et best mulig miljø med både jenter og gutter sammen, slik at mange av treningene kjøres på tvers av kjønnene i de yngre klassene.

Tilbudet til barna i bydelen vår starter imidlertid før skolestart og før de begynner å spille organisert håndball og fotball i klubben. Tilbudet starter med Hopp & Sprett, som er et aktivitetstilbud for barn de to årene før man begynner på skolen. Her er det viktigste å være i aktivitet og ha det gøy sammen med andre. Elementer av ballek blir introdusert, men gruppen gjør like mye av andre ting som turn og morsomme leker. Hopp & Sprett gruppen trener hvert år på tirsdager kl 17-18, samme dag som vi har tirsdagskafe i hallen. Foreldre slipper dermed å haste hjem for å lage middag, og kan istedet kombinere trening med et sosialt måltid i hallen.

Velkommen til vår klubb!