Storsatsing på Beachhåndball

Siste helgen i oktober, ble den første utdanningen til beachhåndballtrener i Skandinavia, gjennomført i Gøteborg, Sverige. Sammen med en rekke svenske trenere, turneringsledere og landslagsspillere deltok vår egen leder og trener Maria Prestmo. 

2019-10-28
MariaPrestmo

Utdanningen bestod av tre intensive dager med teori, praksis og analyseoppgaver i regi av det europeiske håndballforbundet. Foreleser og mentor for gruppen var Eskil Berg Andreassen, trener for det norsk damelandslaget.

Utrolig bra opplegg, veldig lærerikt og inspirerende, sier Maria, som nå gleder seg til å ta fatt på arbeidet med å skolere lagene og integrere beachhåndballen som en satsing i klubben. Vi deltok i NM med 03-erne i fjor og planen er å stille lag i NM hvert år fremover. Vi ble nok oppfattet som et ganske eksotisk innslag i 2019. Det var første gangen lag fra Bergen deltok i NM og det gikk rykter på arenaen. De har kommet et stykke lenger enn oss på Østlandet. Der har de flere baner og også beachserier på våren. De har også langt flere soldager enn oss på Vestlandet, noe som selvsagt gjør det mer fristende å trene utendørs. Men det er nok ikke så mange som har sertifiserte beachtrenere på Østlandet, så i 2020 har vi store planer om å bite fra oss skikkelig. 03-gjengen starter oppkjøringen etter jul med helgesamlinger og så blir det ukentlige treninger etter serieslutt. Vi ønsker også å reise utenlands etterhvert for å lære fra de beste.

Helgesamlingene vil foregå innendørs i vanlig håndballhall i mangel av andre alternativer og når vi begynner ukentlige treninger vil vi låne banene på Kjøkkelvik. Øverst på ønskelisten står en innendørs beachbane a la der vi hadde praksisen i Gøteborg, Kviberg Beachanlegg. Et helt fantastisk innendørs anlegg hvor det er sol, sommer og sand hele året. Det hadde vært helt perfekt her i Bergen hvor det regner så mye. Beachhåndball inviterer og oppfordrer til lek og kreativitet blant deltakerne og er utrolig publikumsvennlig med høy fart, musikk, fairplay og mange spektakulære elementer. 03-erne har spilt beach siden de var 9 år og elsker det. Nå er de 16 år, men når de kommer på sanda er det som om de blir 9 år igjen.

Avslutningsvis vil jeg oppfordre spillere fra andre klubber til å ta kontakt dersom du ønsker å være med på en satsing fremover. Det gjelder forsåvidt også spillere som står uten klubbtilhørighet og som ikke lenger spiller vanlig håndball, men som ønsker å være med på en beachsatsing. Beachhåndball er på stor fremmarsj i Norge og vi ønsker å bidra til denne utviklingen i Nordnes IL.

Beach_palme.jpg

Beach2.JPG

Beach3.jpg

Beach4.jpg

Beach5.jpg

Beach6.jpg

Beach7.jpg

 


 
 
 

Beach2.JPG

 

 

 


 
 
 

 
 
 

Kalender

August
MTOTFLS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket

HOVEDSPONSORER