Knallhard treningsleir i vakre omgivelser

Jenter og gutter fra 03-gruppen har vært på en ukes knalltøff treningsleir i vakre Rovinj, Kroatia. En mer optimal kombinasjon av håndballtreninger på toppnivå, ferie og sosialt samvær skal man lete lenge etter.

2018-08-09
MariaPrestmo

En gjeng gutter og jenter fra 03-gruppen reiste uken etter skoleslutt til Rovinj i Kroatia, for å delta på en treningsleir av topp internasjonalt nivå. Kroatia er en av de fremste håndballnasjonene i verden, og på denne campen ble utøverne trent av tidligere profesjonelle håndballspillere med både VM, EM og OL-titler, samt at de gjerne hadde karrierer som trenere på toppnivå internasjonalt. Erfaringene og utbytte var formidabelt, og gruppen fikk også møte dyktige spillere/lag fra andre nasjoner. Dette var i tillegg en svært god feriemodell både for de unge håndballspillerne og deres familier.

Gruppen bodde 2-5 personer sammen i fine leiligheter på en stor camp. Det var cirka 3 minutter å gå til det meste; til de 4 utendørs banene som ble brukt til trening, samt til matsalen, bassenget og stranden. Noen økter foregikk innendørs og da tok vi buss i 10 minutter for å komme til hallen. Det var to treningsøkter om dagen. Den første startet gjerne kl 07:15 og andre økten var på ettermiddagen/kvelden. Det var et stort fokus på et offensivt og aggressivt forsvar, og det passet oss veldig bra ettersom vi i sesongen 2017/18 hadde et stort fokus på 3:3 forsvar. Som en naturlig oppfølging av det offensive forsvaret, var det også stort fokus på kontringsfasen. Man skulle til enhver tid forsøke å stresse motstander ved rush, gjerne også direkte fra avkast, før motstander har fått etablert forsvaret sitt. Øktene holdt en ekstremt høy intensitet. Til eksempel ved kasteøvelser så skal man mens man venter på at ballen kommer tilbake alltid holde seg i bevegelse ved å ta en push up, jobbe med armene over hodet, ned i knebøy ol. Og etter man har skutt på mål så vender man og spurter over banen før man henter ballen og gjør seg klar igjen. Det var også en utstrakt bruk av individuelle og kollektive straffer dersom man ikke gjorde som man fikk beskjed om. Her fikk vi imidlertid se en forskjellsbehandling av gutter og jenter. Det var langt tøffere bruk av straff på guttegruppene.

For utøverne gikk store deler av tiden ellers med til å restituere seg ved å spise, hvile, bade, spille kort ol. Blant foreldrene som var med bodde noen på samme camp som utøverne og spiste også måltidene sammen med utøverne (frokst, lunsj og middag inkludert), mens andre leide sted å bo i Rovinj sentrum eller nærliggende steder. I løpet av uken hadde vi 2-3 felles måltider utenfor campen med alle som reiste. Veldig kjekt! De fleste av foreldre/søsken som var med leide også bil og besøkte byer i nærheten som Bale (usedvanlig vakker liten by kun 15 minutter unna) og Trieste i Italia (cirka 1,5 time unna). Ellers er Rovinj sentrum en utrolig vakker liten havneby, som ofte omtales som lille Roma. Helt nydelig å spasere rundt i de pittoreske gatene og spise på de utallige restaurantene som finnes.

Campen er for utøvere fra det året de fyller 14 år til 17 år. Det beste er å reise med hele laget, men det går også fint å reise deler av gruppen slik vi gjorde. Da får man trene med andre lag. Guttene våre trente stort sett med svenske Karlshamns født i 2003, mens jentene primært trente med finske Dickens født i 2003. Utrolig kjekt å bli kjent med disse lagene/spillerne. Siste dagen ble det arrangert en turnering og våre jenter som da var satt sammen med Rovinjs egne jenter, kom helt til finalen. På et spillermøte sammenliknet vi den kroatiske treningskulturen med den norske, og identifiserte hvilke elementer vi ønsker å ta med oss videre til vår egen treningshverdag. Vi kom frem til at vi ønsker å nærme oss intensiteten i treningen vi opplevde her nede, noe vi ikke har opplevd verken på egne treninger eller spisset gruppe eller andre treningsleire her hjemme. Men vi er 15 år nå, veldig treningsvillige og har lyst til å bli gode, så vi er klare for å step up et hakk eller to. Og vi vil veldig gjerne tilbake til neste år, og da helst med hele laget. Vi håper også andre utøvere, trenere og familier får mulighet til å oppleve det samme de kommende årene. Veldig gøy, veldig bra og veldig inspirerende!

I 2019 arrangeres campen i perioden 8. juni til 6. juli, og den er åpen for gutter og jenter født 2002-2005.

 

 

IMG_3182.JPG

IMG_3194.JPG

IMG_3221.JPG

IMG_3257.JPG

IMG_3279.JPG

IMG_3354.JPG

IMG_3306.JPG

 

IMG_3264.JPG

IMG_3289.JPG

IMG_3245.JPG

Rovinj_utslitt.jpg

IMG_3248.JPG

 Foto og tekst: Maria Prestmo, trener 03-gruppen

Kalender

August
MTOTFLS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket

HOVEDSPONSORER