Gutter 14 klare for 1. divisjon etter imponerende og nervepirrende innspurt

Etter at Gutter 14 tapte knepent med ett mål på bortebane mot Stord 2 forrige helg, ble siste helgen i januar en skjebnehelg med tanke på kvalifisering. Trener Maria Prestmo forteller om laget og den spennende veien mot 1. divisjon.

2018-01-31
MariaPrestmo

Fire lag kjempet denne helgen om de to siste plassene i 1. divisjon i gutter 14-A serien håndball. De fire lagene var Kringelbotn/Sædalen 1, Stord 1, Stord 2 og Nordnes/Viking. Nordnes/Viking tok imot Stord 1 på hjemmebane, og lenge så det mørkt ut for gutta våre. De lå under med 5 mål i 1. omgang. I pausen fikk de seg en real "dusj" av treneren, noe gutta responderte svært godt på. Etter pausen gikk de ut "i krigen" for hverandre og laget, og spilte den beste omgangen de har spilt gjennom hele sesongen. Den etterhvert svært så nervepirrende kampen, endte til slutt 23-21 til Nordnes/Viking.

Etter at vi hadde tatt 2 poeng mot Stord 1, var vi avhengige av at Stord 1 ville slå Kringlebotn/Sædalen 1. Og vi fikk den hjelpen vi trengte, heldigvis! Da Stord 1 også slo Stord 2 på søndagen, endte alle fire lagene med 12 poeng, og Nordnes/Viking gikk seirende ut av oppgjøret pga best målforskjell av de fire. Laget har etter 14 kamper faktisk scoret flere mål enn serieleder VIL/KIL/MIL 1. Mens de har scoret 310 mål, har vi scoret 315. Men vi har sluppet inn over 100 mål mer enn dem. Det skyldes flere ting; først og fremst at de er bedre enn oss i forsvar, men også at vi spiller med en formasjon som åpner store rom for motstander (spesielt om ikke alle er 100% på'n hele tiden), at vi har brukt dette halvåret på å øve inn 3:3 formasjonen i kamper, og at vi har en keeper som akkurat har begynt å spille håndball. Men fortsetter utviklingen i forsvar som gutta har vist gjennom sesongen, og ikke minst også Kubas utvikling i mål, så vil vi få se et lag som slipper inn langt færre mål i 1. divisjon. Kubas utvikling som målvakt har vært formidabel. Det blir utrolig gøy å følge ham fremover!

Laget består denne sesongen av kun fem 2003-spillere fra Nordnes og derav en helt ny keeper for sesongen (som tidligere har spilt fotball på Nordnes). I tillegg har vi med oss fire spillere fra Viking: en 2004-spiller og tre 2005-spillere. Det har gjort at vi er temmelig små i høyde og muskler i forhold til en del av lagene, og vi bestemte oss før sesong å legge om forsvaret til 3:3, da vi har mange raske og løpsvillige spillere. Det er en meget offensiv forsvarsvariant som kan åpne store rom bak for motstanderen, men som også kan presse motstander til å gjøre mange feil og gir gode muligheter for å snappe/kontre for oss. Men først og fremst gir det muligheter for å utvikle gode individuelle forsvarsferdigheter, da man blir stående i mange dueller én mot én. Og så lærer man seg at det er ok å gjøre feil, og at man ikke bruker tid til å dvele ved det, men heller løper rett videre til neste duell - og så prøver man å vinne den istedet. Da er det fremdeles 1:1. Den som vinner flest dueller til slutt, den vinner kampen. Og til slutt: det er veldig gøy! Gutta digger det. Og så er det noen som har sagt at det er veldig kjekt og utfordrende for andre lag å møte et lag som spiller så offensivt. Det er ikke så vanlig her i Norge, ihvertfall ikke blant lagene i Hordaland. I Spania derimot, spiller så og si alle guttelag 3:3 i forsvar, og det tekniske nivået på spillerne er meget høyt. Gutta har konsekvent stått i 3:3 gjennom sesongen, og for hver kamp blir vi bedre. Siste omgangen mot Stord på lørdag, vil jeg påstå var på nivå med de beste spanske lagene som spiller 3:3.

To be continued.

Fra venstre øverst; Erlend (05), David (03), Edvard (05), Lorentz (04), Per Henrik (03), Kristoffer (05), Jostein (03), Kuba (03). Nicholas (03) manglet da bilde ble tatt, men var høyst tilstedeværende da vi slo Stord 1.

 

Kalender

August
MTOTFLS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket

HOVEDSPONSORER