Barneidrettsansvarlig har ordet

Barneidrettsansvarlig Andreas Gravdal slår et slag for klubbkulturen, den gode kulturen som skaper trivsel. Han tilbyr tre egentreningstips for å bygge en god kultur.

2018-01-27
vealund

Jeg har mange ganger møtt foreldre og ungdom rundt om i landet med foredrag. På skoler, i bedrifter eller organisasjoner. Vi har snakket om kultur. Hva som definerer en god kultur. Eller hva som kjennetegner en dårlig kultur i klassen, på arbeidsplassen eller i idrettslaget.

Svarene er ofte som følger. En god kultur kjennetegnes ved at folk føler seg sett. At vi kjenner oss inkludert. At man unner hverandre fremgang. At det hilses på i gangene. At det spørres om hvordan det går, hvordan helgen var. Interesse for hverandre.

Og vice versa så kjennetegnes en dårlig kultur ofte av kalde skuldre og spisse albuer. Baksnakking, misunnelse og mistenkeliggjøring.

Jeg vil tørre å påstå at balløvelser, teknikk og ferdigheter kommer i andre rekke i en klubb eller idrettslag. Fordi det handler ikke bare om å utvikle en håndballspiller eller en fotballspiller, men hele mennesker som skal fungere sammen som et lag. Og et lag som fungerer godt sammen er først og fremst mennesker som fungerer godt sammen.

En god kultur kommer ikke av seg selv. Selv ikke for englebarna på Nordnes. Her er mine tre egentreningstips for å skape en god kultur i laget og i klubben:


-     Terpe på språkbruk, hvordan snakker jeg til og om andre

-     Unne andre rundt meg fremgang, skryte og «high five» når andre gjør det bra

-     Raushet, tillate meg selv og andre å gjøre feil

Kalender

Juli
MTOTFLS
27282930123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket

HOVEDSPONSORER